Zaal Goedleven

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Goedlevenstraat 179
9040 Gent, België

BREEK UIT JE REPETITIEKOT #2

BREEK UIT JE REPETITIEKOT #2

 

Wat ?

Tijdens Corona ligt de muzieksector zo goed als helemaal stil, maar daarmee is de creativiteit nog niet gestorven. In alle luwte hebben de repetitiekoten veel “jong- en traag gerijpt talent” opgevangen. Terwijl de mainstream concertzalen nog een hele rits concerten af te werken hebben, blijft dat nieuw talent ontstoken van publiek. Hoog tijd dat het repetitiekot onthult wat er in de maak is.

In de eerste plaats willen we de muzikale honger van onze creatieve muzikanten terug aanwakkeren en deze artiesten eindelijk laten uitbreken uit hun repetitiekot. Het uitzicht op een concert is een belangrijk doel en werkt stimulerend. Vaak krijgen onze bands niet de juiste speelkansen of logistieke omkadering om zich ten volle te ontplooien. Hoog tijd dus voor een showcase met Gents talent die hun muziekvirus kunnen verspreiden aan een muziekminnend publiek. Deze showcase (lees : dit is geen wedstrijd!) kan de basis leggen voor de verdere uitbouw van contacten en zorgen voor nieuwe speelkansen. Het zorgt ook voor gepaste waardering en belang van een goed beleid rond repetitielokalen en een mooie cohesie en verbondenheid tussen de verschillende uitbaters. Dit initiatief wordt mede ondersteund door Stad Gent en GKO (Gents Kunsten Overleg)

Wanneer ? Waar ?

De eerste editie vond plaats in Zaal Goedleven op zaterdag 30/04/2022 (#1) (niet toevallig de dag van de jonge helden). Zaal Goedleven is een nieuwe concertzaal in Goedlevenstraat 179, 9041 Oostakker. Die tweede editie gaat door op 17/12/2022 (#2).

Inschrijving & voorwaarden

Zaal Goedleven voorziet een standaard backline (drum, versterkers, piano). Muzikanten brengen enkel hun instrument mee. Elke band treedt 15′ op en er is een change-over van max 15′. Alle geselecteerde bands engageren zich om minstens 10 tickets te verkopen aan 10€ waarvan ze 5€ mogen houden als onkostenvergoeding. De groep die de meeste kaarten verkoopt krijgt de eerste keuze om zijn plaats in de line-up van de avond te kiezen. Alle bands krijgen ook een audio opname van hun optreden.

Inzendingen voor de derde editie kunnen tot 31/12/2022

HIER INSCHRIJVEN

Timing & tickets

Datum ZAT 17.12.2022
Tijdstip 18u00
Kostprijs 10

Links