Zaal Goedleven

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Goedlevenstraat 179
9040 Gent, België

SIOEN PLAYS GRACELAND (ACOUSTIC)

SIOEN PLAYS GRACELAND (ACOUSTIC)

In 1986 trok Paul Simon naar Zuid-Afrika, voor de opnames van het album ‘Graceland‘. Meer dan 20 jaar later ging ook Sioen naar het land van Nelson Mandela en gospel voor de opnames van ‘Calling Up Soweto‘. Sioen, in de voetsporen van Paul Simon.

Het album ‘Graceland’ herbergt enkele grote hits die iedereen kent: ‘You Can Call Me Al’, ‘Diamonds On The Soles Of Her Shoes’, ‘Under African Skies’ … maar Sioen leerde het volledige album pas echt goed kennen toen hij zelf naar Zuid-Afrika trok. Op vraag van Oxfam ging hij in 2007 voor ‘One Day For Another World’ (Gentse Feesten) een eerste keer naar Soweto, de bekendste township van Johannesburg. De interactie met plaatselijke muzikanten werkte zo aanstekelijk dat Sioen besliste om er een volledig nieuw album op te nemen, toevallig in dezelfde studio waar ‘Graceland’ werd ingeblikt.

Paul Simon verbaasde vriend en vijand met een unieke sound: moeiteloos combineerde hij zijn muzikale voetafdruk met deze van verschillende Zuid-Afrikaanse topmuzikanten, die hij ter plaatse leerde kennen. ‘Graceland’ werd ook een controversiële plaat: midden jaren tachtig tierde de apartheid in Zuid-Afrika nog welig. Zowel voor- als tegenstanders van het apartheidsregime drukten hun ongenoegen over Graceland uit. Met deze plaat bleek Paul Simon Zuid-Afrika echter eindelijk een gezicht en een stem te geven in het buitenland en kregen Zuid-Afrikaanse artiesten de kans om internationaal op de kaart te staan.

Sioen, die als geëngageerde singer-songwriter veel gelijkenissen vertoont met Paul Simon, werd in 2016 door Festival Van Vlaanderen gevraagd om het volledige album ‘Graceland’ te vertolken met zijn Zuid-Afrikaanse vrienden. Het concert werd lovend onthaald en een vervolg kon niet uitblijven. Een volledige uitverkochte tournee met telkens staande ovaties volgde in het najaar van 2017 én 2018, en vorig jaar zelfs 20 concerten in Nederland.

De Standaard: “Sinds lang enthousiast staan wezen op een concert. Graceland van Paul Simon is een fantastische plaat, en Sioen en zijn muzikanten deden de muziek all eer aan. Het was prachtig. Geweldig concert!” (CC De Westrand, Dilbeek)

Het Nieuwsblad: “Wat een feest, Sioen plays Graceland! Wat een sfeer, wat een muzikanten, wat een geweldige muziek. De Gentenaar heeft dubbel en dik bewezen dat hij Paul Simon alle eer aandoet. Dit was geen coverband, dit waren geweldige muzikanten, Belgen en Zuid-Afrikanen, die aan de nummers van Paul Simon een ijzersterke interpretatie gaven. (Gentse Feesten)

Voor deze akoestische tournee inviteert Sioen opnieuw de Zuid-Afrikaanse backing vocals uit Soweto. Intiemer, intens maar even vreugdevol!

Frederik Sioen: stem, piano & gitaar – Stella Khumalo: backing vocals – Duduzile Majola: backing vocals – Vuyo Tshuma: backing vocals – Vus’umuzi Nhlapo: backing vocals

Timing & tickets

Datum ZON 14.11.2021
Tijdstip 20u30
Kostprijs 17